Stichting Beatwise

Visie

Nijmegen verdient een plek waar mensen samen kunnen komen om zich bezig te houden met het maken van electronische muziek in de breedste zin van het woord zoals urban en dance muziek. De populariteit van deze muziekgenres onder de jeugd en jong volwassenen en de bijbehorende nieuwe manier van maken worden nog te weinig weerspiegeld in het huidige culturele landschap van de stad. De populariteit van deze muziek in combinatie met de toegankelijkheid daarvan biedt fantastische kansen om mensen te bereiken en bruggen te slaan.

Missie

Vanuit de ervaring die wij hebben opgedaan met Beatheaven als muziekstudio en muziekschool willen wij in Nijmegen een gemeenschappelijke plek creëren waar electronische muziek in de breedste zin van het woord en op alle niveaus beoefend kan worden. Waar rappers en songwriters hun nummers kunnen schrijven en opnemen, waar producers hun tracks kunnen ontwikkelen, waar artiesten en vloggers hun clips kunnen opnemen en waar DJ’s hun skills naar een hoger niveau kunnen tillen. En met zijn allen ondersteunen we kansarme jongeren en mensen met een beperking zodat ook zij de mogelijkheid krijgen om electronische muziek te beoefenen. Deze gemeenschappelijke plek moet laagdrempelig zijn en open staan voor iedereen die onze waarden deelt. Wij willen de kracht van muziek benutten om mensen bij elkaar te brengen, barrières te doorbreken en mensen het beste uit zichzelf te laten halen. Leeftijd, afkomst en inkomen zijn daarbij onbelangrijk. Samenwerken en elkaar helpen op basis van persoonlijke kwaliteiten zijn de uitgangspunten. Om dit te bereiken hebben wij begin 2019 de Stichting Beatwise opgericht.

Doelstellingen

  • Begin 2020 zullen wij onze intrek nemen in de kelders van het voormalige belastingkantoor aan de Stieltjesstraat te Nijmegen. Na een kleine verbouwing gaan we daar een viertal producer studio’s realiseren, een video studio, een workshopruimte en een ontmoetingsruimte.
  • Vanaf het eerste kwartaal van 2020 willen wij structurele voorzieningen kunnen aanbieden aan individuen en collectieven zoals de Urban Renaissance groep en studentenvereniging Soundlab.- Behalve een fysiek platform moet het ook een sociaal platform worden.
  • Omdat we ervan overtuigd zijn dat we van een bijzondere toegevoegde waarde kunnen leveren aan het bedrijfsleven willen we partners gaan zoeken die met ons samen willen werken.
  • Om de toekomst van Beatwise structureel veilig te stellen zullen we ook steun gaan zoeken bij gemeente, provincie

Achtergrond

De basis van onze ideeën vormt Beatheaven, opgericht in 2013 door Nikola Krstovic en Joost Aalbers als een muziekstudio en muziekschool gericht op electronische muziek. Wij hebben al een aantal jaren ervaring met het organiseren van vergelijkbare activiteiten vanuit onze thuisbasis aan de Roggeweg in Nijmegen.

Nikola, Tim en Joost
024 – 20 222 86
info@beatwise.nl